Οι καλύτερες προσφορές από 150 χώρες

Πάνω από 75 χιλιάδες ικανοποιημένους χρήστες

Προσφέρει φθηνότερα έως και το 90% της τιμής εκκίνησης

Άμεση επαφή με μεταπωλητές και χονδρεμπόρους

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική απορρήτου 

στο MERKANDI LTD

Στόχοι και πεδίο εφαρμογής της πολιτικής

Ο διαχειριστής των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της πλατφόρμας Merkandi που είναι φυσικά πρόσωπα είναι η Merkandi LTD (Unit 4E, Enterprise Court S63 5DB Rotherham, United Kingdom), πράγμα που σημαίνει ότι καθορίζει τους σκοπούς και τις μεθόδους επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

Σκοπός της Πολιτικής είναι να καθορίσει τις ενέργειες που λαμβάνει η Merkandi για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω της πλατφόρμας και της εφαρμογής για κινητά, καθώς και στο πλαίσιο των σχετικών υπηρεσιών. Η πολιτική καθορίζει, ειδικότερα, το πεδίο εφαρμογής και τη νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία συλλέγονται από τη Merkandi σε σχέση με τη χρήση της πλατφόρμας και της εφαρμογής για κινητά από εσάς. Τα προσωπικά σας δεδομένα που λαμβάνουμε από εσάς όταν δημιουργείτε λογαριασμό, σε σχέση με τις δραστηριότητες που εκτελούνται από την πλατφόρμα, την ανάρτηση ή την προβολή προσφορών και σε σχέση με τις ενημερώσεις των προσωπικών σας δεδομένων που πραγματοποιούνται μέσω του λογαριασμού. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί επίσης να σχετίζεται με την εκτέλεση ορισμένων άλλων δραστηριοτήτων που σχετίζονται άμεσα με τη χρήση της πλατφόρμας και της εφαρμογής για κινητά. Η χρήση της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης της λήψης της εφαρμογής για κινητά ή της χρήσης της εφαρμογής για κινητά ή των σχετικών υπηρεσιών, είναι δυνατή μόνο αφού διαβάσετε την παρούσα Πολιτική και τους Όρους και Προϋποθέσεις.

Πεδίο εφαρμογής της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Το εύρος των προσωπικών δεδομένων που επεξεργάζεται η Merkandi μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις υπηρεσίες ή τις λειτουργίες που παρέχει η Merkandi και τις οποίες χρησιμοποιείτε:

Εγγραφή

Κατά τη διαδικασία εγγραφής, χρειαζόμαστε τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα: διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης, αριθμό τηλεφώνου και πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία (επιχείρηση) και τη διεύθυνσή της. Η μη παροχή των παραπάνω δεδομένων σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνάψουμε σύμβαση μαζί σας και, κατά συνέπεια, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Merkandi.

Χρήση του λογαριασμού 

Κατά την εγγραφή σας, θα σας ζητήσουμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία ταυτοποίησής σας και να δώσετε πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνσή σας και τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι απαραίτητα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Για να μπορείτε να κάνετε πλήρη χρήση της πλατφόρμας, σας ζητάμε να δηλώσετε την ηλικία σας, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε τη δικαιοπρακτική σας ικανότητα. Εάν μας παρέχετε λογαριασμό ανάληψης, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται σε σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό, δηλαδή το όνομά σας, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και τη διεύθυνση κατοικίας σας.

Για την πλήρη ενεργοποίηση του λογαριασμού σας, θα σας ζητήσουμε να υποβάλετε τα σχετικά έγγραφα επαλήθευσης. Αυτό θα μας επιτρέψει να επιβεβαιώσουμε τα δεδομένα που δώσατε κατά τη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού. Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στα έγγραφα επαλήθευσης για τους σκοπούς της πλατφόρμας.

Μετά την εγγραφή ενός λογαριασμού και κατά τη διάρκεια της χρήσης των υπηρεσιών της Merkandi, δεσμεύεστε να ενημερώνετε συνεχώς τα προσωπικά δεδομένα που έχετε δηλώσει, εάν υπάρχουν αλλαγές.

Επιπλέον, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αγορών, των εκδιδόμενων προσφορών, των επιλεγμένων μεθόδων πληρωμής και του περιεχομένου των σχολίων και των μηνυμάτων που αποστέλλονται.

Κατά τη χρήση του λογαριασμού σας, μπορείτε επίσης να μας παρέχετε άλλα, προαιρετικά προσωπικά δεδομένα, π.χ. ανεβάζοντας τη φωτογραφία σας ή ένα γραφικό σας πρόσωπο (avatar), συναινώντας έτσι στην επεξεργασία τους. Η παροχή αυτών των προσωπικών δεδομένων είναι απολύτως εθελοντική.

Επιπλέον, ενδέχεται να λάβουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε σχέση με τη χρήση από εσάς της δυνατότητας σύνδεσης στην πλατφόρμα ή την εφαρμογή για κινητά μέσω εξωτερικών υπηρεσιών ελέγχου ταυτότητας που προσφέρονται από άλλες οντότητες που λειτουργούν ανεξάρτητα από την Markandi.pl (π.χ. υπηρεσίες που προσφέρονται από την Google, την Apple ή υπηρεσίες που προσφέρονται στο πλαίσιο υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κοινωνικής φύσης - όπως το Facebook). Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο με τη μορφή ονόματος και επωνύμου ή ονόματος χρήστη, διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και avatar που δημοσιεύονται σε μια τέτοια υπηρεσία ή υπηρεσία, και αυτά τα προσωπικά δεδομένα μπορούμε να τα αντιστοιχίσουμε στο λογαριασμό σας ή να τα επεξεργαστούμε μόνο για τους σκοπούς της εν λόγω σύνδεσης ή εγγραφής στην πλατφόρμα. Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικές υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας, θα πρέπει να διαβάζετε τους όρους και τις προϋποθέσεις και τις πολιτικές απορρήτου των παρόχων αυτών των υπηρεσιών.

Εκτέλεση συναλλαγών

Η πραγματοποίηση πληρωμών συνεπάγεται την ανάγκη επεξεργασίας άλλων προσωπικών δεδομένων, δηλαδή των δεδομένων που περιέχονται στην προσφορά (συμπεριλαμβανομένου, ιδίως, του περιεχομένου της προσφοράς), των δεδομένων συναλλαγής (ιδίως του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού, του τρόπου πληρωμής, της διεύθυνσης παραλαβής των αγαθών, του τρόπου παράδοσης), των δεδομένων του τιμολογίου ΦΠΑ και των δεδομένων που επιτρέπουν την παρακολούθηση των αποστολών, την αποστολή μηνυμάτων, την επικοινωνία με άλλους χρήστες και την πραγματοποίηση πληρωμών για υπηρεσίες που παρέχονται από τη Merkandi. Η Merkandi μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται μεταξύ των χρηστών στο πλαίσιο συζητήσεων και διαφορών. Για τη διεκπεραίωση της συναλλαγής, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας έχουν παρασχεθεί κατά την εγγραφή. Επιπλέον, για τη διεκπεραίωση της πώλησης ενδέχεται επίσης να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της αξίας του κύκλου εργασιών, των πληροφοριών σχετικά με τις παραγγελίες (την εκτέλεση ή την ακύρωσή τους, τους αριθμούς αποστολής).

Φόρμα επικοινωνίας

Στη φόρμα επικοινωνίας, επεξεργαζόμαστε δεδομένα επικοινωνίας που είναι απαραίτητα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να εκπληρώσουμε το αίτημά σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα όπως το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της υποστήριξης των χρηστών, μπορούμε επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω της χρήσης των προσωπικών δεδομένων που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό στο λογαριασμό ή που έχετε παράσχει μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook Messenger, Instagram, Twitter, WhatsApp, WeChat). Σε περίπτωση επικοινωνίας με τη Merkandi μέσω καναλιών κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρονται από οντότητες ανεξάρτητες από εμάς, η Merkandi αποκτά προσωπικά δεδομένα με τη μορφή ονόματος χρήστη (π.χ. στην περίπτωση του Facebook Messenger, Instagram, Twitter) ή αριθμού τηλεφώνου (π.χ. στην περίπτωση του WhatsApp, WeChat) μόνο για το σκοπό της επικοινωνίας. Εάν επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, η Merkandi δικαιούται επίσης να λαμβάνει και να αποθηκεύει άλλα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με την επικοινωνία που πραγματοποιείται, όπως πληροφορίες σχετικά με αιτήματα υποστήριξης ή σχόλια από χρήστες.

Εισερχόμενες κλήσεις σε γραμμές βοήθειας

Οι εισερχόμενες κλήσεις στις τηλεφωνικές γραμμές Merkandi καταγράφονται. Εάν αποφασίσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, τα προσωπικά σας δεδομένα, μεταξύ άλλων όσον αφορά τον αριθμό τηλεφώνου και το περιεχόμενο της ηχογράφησης (συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που παρέχονται κατά τη διάρκεια της συνομιλίας), θα τα επεξεργαστούμε προκειμένου να υλοποιήσουμε την αίτηση.

Συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης, διαγωνισμούς ή προωθητικές ενέργειες

Σε σχέση με τη συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης, διαγωνισμούς ή διαφημιστικές εκστρατείες, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που είναι απαραίτητα για τις παραπάνω εκδηλώσεις. Ανάλογα με τον τύπο της εκδήλωσης που διοργανώνεται, μπορεί να περιλαμβάνονται το όνομά σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας (όπως αριθμός τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) ή οποιαδήποτε άλλα δεδομένα είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των κριτηρίων συμμετοχής σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Δραστηριότητες μάρκετινγκ 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ, ενδέχεται, είτε βάσει του έννομου συμφέροντος είτε βάσει της συγκατάθεσής σας, να επεξεργαστούμε πληροφορίες για να μας βοηθήσουμε να προσαρμόσουμε τη διαφήμιση και το περιεχόμενο στις προτιμήσεις και τις προσδοκίες σας (συμπεριλαμβανομένης της προβολής συμπεριφορικής διαφήμισης). Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διεύθυνση IP σας, δεδομένα cookie ή πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητά σας στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών που βλέπετε και των προτιμήσεών σας σχετικά με αυτό. Επιπλέον, με βάση τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα επεξεργαστούμε επίσης τα δεδομένα επικοινωνίας σας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων που είναι απαραίτητα για την αποστολή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών πληροφοριών, στο βαθμό που έχετε καθορίσει (αριθμός τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Αναλυτικές και στατιστικές δραστηριότητες

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία από εμάς για αναλυτικούς και στατιστικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων ερευνών. Για τους σκοπούς αυτούς, θα χρησιμοποιήσουμε κυρίως τις πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά σας στην Πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που σχετίζονται με τη χρήση των επιμέρους υπηρεσιών, καθώς και τα προσωπικά δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις και τις προσδοκίες σας. Μέσω ερευνών που αποστέλλονται στους χρήστες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διατίθενται απευθείας στην Πλατφόρμα, η Merkandi μπορεί να συλλέξει προσωπικά δεδομένα από εσάς, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την ηλικία. Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να διασφαλιστεί επαρκές επίπεδο ασφάλειας της πλατφόρμας. Στο πλαίσιο αυτό, η Merkandi χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, τεχνολογία που βασίζεται στο ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο συνίσταται στη συλλογή του λεγόμενου ψηφιακού "δακτυλικού αποτυπώματος" της συσκευής του χρήστη, το οποίο μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τη συσκευή από την οποία χρησιμοποιείτε ή την εφαρμογή που εγκαθιστάτε. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε για εσάς στο πλαίσιο αυτό μπορεί να αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα όπως, ενδεικτικά, τη διεύθυνση IP σας, δεδομένα που προέρχονται από cookies, τις παραμέτρους του λογισμικού και του υλικού που χρησιμοποιείτε, τη διαμόρφωση της συσκευής σας (π.χ. δεδομένα σχετικά με εγκατεστημένα πρόσθετα) ή πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πρωτοκόλλων επικοινωνίας δικτύου), τις σελίδες που προβάλλονται και πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής για κινητά.

Δράση σε σχέση με τη διεκδίκηση ή την υπεράσπιση απαιτήσεων

Ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε σχέση με το δικαίωμα διεκδίκησης ή υπεράσπισης αξιώσεων. Για το σκοπό αυτό, η Merkandi επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία οι αξιώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχει συνάψει το κράτος με τη Merkandi ή σχετίζονται με τη χρήση των υπηρεσιών που παρέχονται από τη Merkandi, τις πλατφόρμες, την εφαρμογή για κινητά δεν έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, το ποσό της οφειλής, πληροφορίες που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη παραγγελία ή προσφορά, δεδομένα συναλλαγών ή πληροφορίες που λαμβάνονται σε σχέση με τη δημιουργία επαφής από την Merkandi infolinks. Το εύρος των προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε ενδέχεται να ποικίλλει από καιρό σε καιρό, ανάλογα με το αντικείμενο της απαίτησης.

Στόχοι, λόγοι και διάρκεια της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα 

Ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται από τη Merkandi που χρησιμοποιείτε, διαφέρουν οι σκοποί και η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από τη Merkandi και οι περίοδοι για τις οποίες η Merkandi μπορεί να αποθηκεύσει ή να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Για καθέναν από τους σκοπούς της επεξεργασίας, έχουμε καθορίσει τη νομική βάση και τη μέγιστη περίοδο για την οποία θα αποθηκευτούν τα προσωπικά δεδομένα. Μετά το πέρας της αναφερόμενης περιόδου, δεν θα χρησιμοποιούμε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τον αναφερόμενο σκοπό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το διαγράψουμε σε κάθε περίπτωση. Θα αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για το μεγαλύτερο από τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες Merkandi. Παρακάτω περιγράφουμε τις συνήθεις δραστηριότητες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σε σχέση με τη χρήση των υπηρεσιών που παρέχει η Merkandi. Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων κατά τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών μπορείτε επίσης να βρείτε στους κανονισμούς των εν λόγω υπηρεσιών.

Εγγραφή και συντήρηση λογαριασμού, επεξεργασία συναλλαγών χρηστών

Η χρήση ορισμένων από τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στην Πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της εφαρμογής για κινητά) απαιτεί την εγγραφή σας σύμφωνα με τους Κανονισμούς. Η δημιουργία και η χρήση του λογαριασμού σχετίζεται με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς.

Η Merkandi επεξεργάζεται επίσης τα προσωπικά σας δεδομένα σε σχέση με τη διεκπεραίωση συναλλαγών.

Οι πληροφορίες που αναρτάτε στην πλατφόρμα δεν προέρχονται από τη Merkandi και δεν είναι πρωτοβουλία της Merkandi. Για το λόγο αυτό, στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, η Merkandi δεν ευθύνεται για τις παρεχόμενες πληροφορίες. Στις προσφορές και τα μηνύματα δεν θα πρέπει να δίνετε όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικές πληροφορίες. Τοποθετώντας τα προσωπικά σας δεδομένα στις προσφορές ή τα μηνύματα, το κάνετε με βάση τη δική σας, μελετημένη και ενημερωμένη απόφαση. Συνεπώς, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τους κινδύνους που ενέχει η παροχή τέτοιων πληροφοριών. 

Σε σχέση με την επεξεργασία του λογαριασμού σας και των συναλλαγών σας, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα όπως περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα. Επιπλέον, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για άλλους σκοπούς, όπως η ανάλυση, το μάρκετινγκ και η ασφάλεια των υπηρεσιών μας, για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην παρούσα Πολιτική.

Σε σχέση με την εκτέλεση ορισμένων από τις συναλλαγές σας (π.χ. συναλλαγές που καλύπτονται από την υποχρέωση αρχειοθέτησης ή λογιστικοποίησης του ΦΠΑ από τη Merkandi) υποχρεούμαστε από το νόμο να επεξεργαζόμαστε, συμπεριλαμβανομένης της αρχειοθέτησης, προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με αυτές τις συναλλαγές.

Σκοπός της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Περίοδος διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για συγκεκριμένο σκοπό (περίοδος διατήρησης)
Αναλαμβάνει δραστηριότητες που σχετίζονται με την υποστήριξη της εγγραφής που πραγματοποιεί ο χρήστης και την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικά για την υποστήριξη των λογαριασμών των χρηστών του Merkandi. Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του GDPR (αναγκαιότητα σύναψης και εκτέλεσης της σύμβασης) - δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία και τη λειτουργία του λογαριασμού Μέχρι να ολοκληρωθεί η υπηρεσία
να εξατομικεύσετε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας (να συμπεριλάβετε ένα avatar και άλλες προαιρετικές προσωπικές πληροφορίες στο λογαριασμό σας) ή να παρέχετε προσωπικές πληροφορίες όταν συνδέεστε στην πλατφόρμα μέσω μιας εξωτερικής υπηρεσίας. Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) GDPR (συγκατάθεση του χρήστη) - μόνο όσον αφορά προαιρετικά προσωπικά δεδομένα που δεν είναι απαραίτητα για τη χρήση του λογαριασμού. Μέχρι την αφαίρεση των προαιρετικών προσωπικών δεδομένων από τον λογαριασμό (ανάκληση της συγκατάθεσης) ή τον τερματισμό των υπηρεσιών.
Χειρισμός παραπόνων, συμπεριλαμβανομένης της επίλυσης τεχνικών προβλημάτων Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (έννομο συμφέρον της Merkandi για την προστασία των δικαιωμάτων της Merkandi και του χρήστη) Μέχρι να αντιμετωπιστεί η καταγγελία ή να επιλυθεί το αναφερόμενο πρόβλημα
Διεκδίκηση και υπεράσπιση αξιώσεων που απορρέουν από συναφθείσα σύμβαση ή σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της είσπραξης οφειλών, της διεξαγωγής δικαστικών, διαιτητικών και διαμεσολαβητικών διαδικασιών. Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (έννομο συμφέρον της Merkandi για την προστασία των δικαιωμάτων της Merkandi)) Μέχρι την τελευταία ημέρα του ημερολογιακού έτους που έπεται της παρέλευσης 3 ετών από τη λήξη της υπηρεσίας
Εκπλήρωση των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων βάσει της φορολογικής και λογιστικής νομοθεσίας Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του GDPR σε συνδυασμό με το άρθρο 70 παράγραφος 1 του φορολογικού διατάγματος και το άρθρο 74 του λογιστικού νόμου (αναγκαιότητα εκπλήρωσης νομικής υποχρέωσης.) 5 έτη από το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο ο φόρος ήταν οφειλόμενος
Εκπλήρωση των υποχρεώσεων σχετικά με την επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της αρχειοθέτησης, των δεδομένων συναλλαγών που απορρέουν από τη δέσμη μέτρων για το ηλεκτρονικό εμπόριο ΦΠΑ  Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) GDPR (νομική υποχρέωση) 10 έτη από το τέλος του έτους κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή.

Υποστήριξη χρηστών και φόρμα επικοινωνίας

Εάν επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, συμπεριλαμβανομένης της τηλεφωνικής κλήσης στη γραμμή άμεσης εξυπηρέτησης, η Merkandi μπορεί να επεξεργαστεί (π.χ. να αποθηκεύσει ή να αναλύσει) τα προσωπικά σας δεδομένα στο πλαίσιο της λειτουργίας της πλατφόρμας.

Η Merkandi μπορεί επίσης να συλλέξει τα προσωπικά σας δεδομένα εάν επικοινωνήσετε μέσω των εργαλείων που είναι διαθέσιμα στη Merkandi, συμπεριλαμβανομένης της φόρμας επικοινωνίας που είναι διαθέσιμη στη Merkandi. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα είναι απαραίτητα για να μπορέσει η Merkandi να επικοινωνήσει μαζί σας, καθώς και για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με άλλους χρήστες, για σκοπούς που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία της Merkandi. 

Η φόρμα επικοινωνίας της Merkandi δεν χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή ιδιωτικής αλληλογραφίας που δεν σχετίζεται με την υλοποίηση της συναλλαγής και η χρήση της για τέτοιους σκοπούς μπορεί να συνιστά παραβίαση των Κανόνων. Για την αποτροπή παραβιάσεων του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των αθέμιτων πρακτικών, η Merkandi συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις επικοινωνίες που πραγματοποιούνται μέσω της παραπάνω φόρμας. Η Merkandi μπορεί επίσης να αναλύει και να μπλοκάρει με τη χρήση ειδικού λογισμικού το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται μεταξύ των χρηστών μέσω της προαναφερθείσας φόρμας επικοινωνίας, ιδίως εάν έχουν τη φύση του spam (ανεπιθύμητες διαφημιστικές πληροφορίες), περιέχουν απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως κίνητρο για τη διάπραξη εγκλημάτων ή απειλούν με άλλο τρόπο την ασφάλεια των χρηστών, όπως προορίζονται για την παράνομη απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο λογαριασμό ή παραβιάζουν τους κανόνες.

Σε σχέση με τον χειρισμό των ερωτημάτων που απευθύνονται στη Merkandi, μεταξύ άλλων μέσω της φόρμας επικοινωνίας, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις αρχές που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα. Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία για άλλους σκοπούς, όπως η ανάλυση, το μάρκετινγκ και η διασφάλιση της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τους οποίους θα μάθετε περισσότερα στην παρούσα πολιτική.

Σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Περίοδος διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για συγκεκριμένο σκοπό (περίοδος διατήρησης)
Επικοινωνία με τους χρήστες, μεταξύ άλλων για σκοπούς που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών, την υποστήριξη χρηστών, μέσω των διαθέσιμων διαύλων επικοινωνίας, ιδίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου και διαύλων κοινωνικής δικτύωσης, Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) GDPR (αναγκαιότητα για την εκτέλεση της σύμβασης) Μέχρι τη διακοπή των υπηρεσιών
Διεκπεραίωση των αιτημάτων των χρηστών, τα οποία κοινοποιούνται ιδίως στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και μέσω της φόρμας επικοινωνίας, όταν δεν σχετίζονται άμεσα με την εκτέλεση της σύμβασης. Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (έννομο συμφέρον της Merkandi που συνίσταται στην απάντηση σε ερωτήματα) Μέχρις ότου απαντηθεί ή εκπληρωθεί το αντικείμενο της έρευνας ή του αιτήματος
Πρόληψη παραβιάσεων στην επικοινωνία Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (έννομο συμφέρον της Merkandi για τη διασφάλιση της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών) Μέχρι να ολοκληρωθεί η επικοινωνία
Χρήση και ανάπτυξη αυτοματοποιημένων διαύλων επικοινωνίας (μηχανική μάθηση) Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (βελτίωση του αλγορίθμου που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των αυτοματοποιημένων διαύλων επικοινωνίας) Για περίοδο 12 μηνών από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος
Διεκδίκηση και υπεράσπιση αξιώσεων που απορρέουν από συναφθείσα σύμβαση ή σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της είσπραξης οφειλών, της διεξαγωγής δικαστικών, διαιτητικών και διαμεσολαβητικών διαδικασιών. Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) RODO (έννομο συμφέρον της Merkandi , που συνίσταται στην προστασία των δικαιωμάτων της Merkandi ) Μέχρι την τελευταία ημέρα του ημερολογιακού έτους που έπεται της παρέλευσης 3 ετών από τη λήξη της υπηρεσίας

Προγράμματα επιβράβευσης, διαγωνισμοί, προωθητικές ενέργειες

Η Merkandi μπορεί να διοργανώνει διαγωνισμούς ή διαφημιστικές εκστρατείες. Εάν αποφασίσετε να συμμετάσχετε σε μια τέτοια εκδήλωση, τα προσωπικά σας δεδομένα (π.χ. πληροφορίες απαραίτητες για την επικοινωνία), ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από τη Merkandi για την αποτελεσματική διεξαγωγή της. Τα στοιχεία επικοινωνίας των χρηστών που συμμετέχουν οικειοθελώς σε εκδηλώσεις, υποβάλλονται σε επεξεργασία από τη Merkandi σύμφωνα με το νόμο και για σκοπούς που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις αυτές. Εντός της πλατφόρμας οι χρήστες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στα προγράμματα πιστότητας.

Εάν λάβετε μέρος στο πρόγραμμα, τον διαγωνισμό ή την προωθητική ενέργεια, τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τη Merkandi σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, αλλά πιο λεπτομερείς κανόνες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μπορείτε να βρείτε στους ειδικούς κανόνες αυτών των εκδηλώσεων. Επιπλέον, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να υποβληθούν σε επεξεργασία για άλλους σκοπούς, όπως η ανάλυση, το μάρκετινγκ και η διασφάλιση της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τους οποίους θα μάθετε περισσότερα στην παρούσα πολιτική.

Σκοπός της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Περίοδος διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για συγκεκριμένο σκοπό (περίοδος διατήρησης)
Ανάληψη δράσης για τη σύναψη σύμβασης και την παροχή υπηρεσιών ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή σε πρόγραμμα πιστότητας Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του GDPR (απαραίτητο για τη σύναψη και εκτέλεση της σύμβασης) ή εάν παρέχετε προαιρετικά Προσωπικά Δεδομένα που δεν είναι απαραίτητα - Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) του GDPR (συγκατάθεση). έως ότου λήξει η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης ή, στην περίπτωση προαιρετικών προσωπικών δεδομένων, έως ότου ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας
Δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμό ή προωθητική ενέργεια Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (έννομο συμφέρον που συνίσταται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη δημόσια υπόσχεση, τη διοργάνωση διαγωνισμών ή παρόμοιων ενεργειών, μεταξύ άλλων σε σχέση με την εκτέλεση δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην προώθηση του σήματος Merkandi) Μέχρι τη λήξη της συμμετοχής σας στο διαγωνισμό (π.χ. έκδοση βραβείου) ή στην προωθητική ενέργεια ή μέχρι να υποβάλετε αποτελεσματική ένσταση.
Εκπλήρωση των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων βάσει της φορολογικής και λογιστικής νομοθεσίας  το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του GDPR σε συνδυασμό με το άρθρο 70 παράγραφος 1 του φορολογικού διατάγματος και το άρθρο 74 του λογιστικού νόμου (αναγκαιότητα εκπλήρωσης νομικής υποχρέωσης) 5 έτη από το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο ο φόρος ήταν οφειλόμενος
Επιδίωξη και άμυνα έναντι απαιτήσεων που απορρέουν από τη συναφθείσα σύμβαση ή σχετίζονται με τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκδήλωση/εκτέλεση της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένης της είσπραξης οφειλών, της διεξαγωγής δικαστικών, διαιτητικών και διαμεσολαβητικών διαδικασιών. Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (έννομο συμφέρον της Merkandi για την προστασία των δικαιωμάτων της Merkandi) Μέχρι την τελευταία ημέρα του ημερολογιακού έτους που ακολουθεί την παρέλευση 3 ετών από τη λήξη της συμμετοχής στην εκδήλωση

Δραστηριότητες μάρκετινγκ

Η Merkandi μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων μάρκετινγκ. Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να συνίστανται σε:

  • εμφάνιση στην Πλατφόρμα ή στην εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας περιεχομένου μάρκετινγκ που δεν είναι προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας (διαφήμιση με βάση το πλαίσιο). Εάν η πλαισιωμένη διαφήμιση χρησιμοποιείται για την προβολή προσωπικών δεδομένων, η επεξεργασία τους πραγματοποιείται σε σχέση με την υλοποίηση των έννομων συμφερόντων του υπεύθυνου επεξεργασίας ή τρίτου μέρους που αφορούν την προώθηση των δραστηριοτήτων της Merkandi ή των δραστηριοτήτων τρίτων μερών;
  • προβολή περιεχομένου μάρκετινγκ προσαρμοσμένου στις προτιμήσεις σας, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής κατηγοριών προσφορών ή μεμονωμένων προσφορών στις ρυθμίσεις της Πλατφόρμας ή στις ρυθμίσεις των υπηρεσιών εξωτερικών οντοτήτων βάσει της δραστηριότητάς σας στην Πλατφόρμα (συμπεριφορική διαφήμιση). Τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται μέσω cookies και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών, υποβάλλονται στη συνέχεια σε επεξεργασία από τη Merkandi και εξωτερικές οντότητες για σκοπούς μάρκετινγκ. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται μόνο εφόσον συμφωνείτε με αυτές, κάτι που μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή; 
  • εκτέλεση άλλων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την άμεση εμπορική προώθηση αγαθών ή υπηρεσιών (αποστολή εμπορικών πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλες δραστηριότητες μάρκετινγκ) μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών καναλιών επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των e-mail, SMS/MMS, push. Επικοινωνούμε επίσης μαζί σας μέσω τηλεφώνου. Οι ενέργειες αυτές γίνονται βάσει του έννομου συμφέροντος της Merkandi ή του έννομου συμφέροντος των οντοτήτων που συνεργάζονται με τη Merkandi. Η συγκατάθεση μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.

Προκειμένου να πραγματοποιήσει δραστηριότητες μάρκετινγκ, η Merkandi χρησιμοποιεί σε ορισμένες περιπτώσεις τη δημιουργία προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της αυτόματης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, αξιολογούμε επιλεγμένους παράγοντες σχετικά με τους χρήστες, προκειμένου να αναλύσουμε τη συμπεριφορά τους ή να δημιουργήσουμε μια πρόβλεψη για το μέλλον. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη προσαρμογή του προβαλλόμενου περιεχομένου στις ατομικές προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του χρήστη.

Σε σχέση με τις δραστηριότητες μάρκετινγκ, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις αρχές που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα. Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία για άλλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των αναλυτικών σκοπών και της διασφάλισης της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τους οποίους θα μάθετε περισσότερα στην παρούσα Πολιτική.

Σκοπός της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Περίοδος διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για συγκεκριμένο σκοπό (περίοδος διατήρησης)
Εμφάνιση διαφήμισης στο πλαίσιο (απευθείας εμπορική προώθηση των δικών της υπηρεσιών ή αγαθών Merkandi ή υπηρεσιών ή αγαθών τρίτων) Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (έννομο συμφέρον της Merkandi που συνίσταται στην προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών της Merkandi ή τρίτων) Μέχρι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την Πλατφόρμα ή την εφαρμογή για κινητά.
Εμφάνιση διαφημίσεων συμπεριφοράς με βάση το περιεχόμενο που έχει προβληθεί προηγουμένως, προσαρμογή κατηγοριών προσφορών ή μεμονωμένων προσφορών στις ρυθμίσεις της Πλατφόρμας ή στις ρυθμίσεις υπηρεσιών τρίτων με βάση τη δραστηριότητα στην Πλατφόρμα. Άρθρο 6(1)(στ) GDPR σε συνδυασμό με το άρθρο 173 του νόμου περί τηλεπικοινωνιών (έννομο συμφέρον της Merkandi που συνίσταται στην προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών της Merkandi ή τρίτων σε σχέση με τη συγκατάθεση) Μέχρι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας (σύμφωνα με τη νομοθεσία περί τηλεπικοινωνιών) ή να προβάλετε αποτελεσματική αντίρρηση στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
Επικοινωνία με τους χρήστες για σκοπούς που σχετίζονται με επιτρεπόμενες δραστηριότητες μάρκετινγκ, μέσω των διαθέσιμων ηλεκτρονικών καναλιών επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των email, SMS/MMS push. Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου Άρθρο 6(1)(στ) GDPR σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του νόμου περί παροχής υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα ή το άρθρο 172 του νόμου περί τηλεπικοινωνιών (έννομο συμφέρον της Merkandi που συνίσταται στην προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών της Merkandi ή τρίτων σε σχέση με τη συγκατάθεση για το κανάλι επικοινωνίας). Μέχρι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για τη λήψη επικοινωνιών ή πληροφοριών (σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί παροχής υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα ή του νόμου περί τηλεπικοινωνιών) ή να αντιταχθείτε αποτελεσματικά στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Αναλυτικές και στατιστικές δραστηριότητες και έρευνες

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να υποβληθούν σε επεξεργασία από τη Merkandi για αναλυτικούς και στατιστικούς σκοπούς. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να διεξάγουμε ανάλυση δραστηριοτήτων, να προσδιορίζουμε τις προτιμήσεις αγορών και να βελτιώνουμε τη λειτουργικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών της Merkandi. Η δυνατότητα επεξεργασίας από τη Merkandi για αναλυτικούς και στατιστικούς σκοπούς των πληροφοριών που συλλέγονται μέσω cookies και παρόμοιων τεχνολογιών εξαρτάται από την έκφραση της συγκατάθεσης του χρήστη για την αποθήκευση τέτοιων πληροφοριών στην τερματική συσκευή σας.

Με έρευνες που αποστέλλονται στους χρήστες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διατίθενται απευθείας στην Πλατφόρμα, η Merkandi συλλέγει προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη των προτιμήσεων των χρηστών και την προσαρμογή της προσφοράς της Merkandi στις προσδοκίες τους. Τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται επίσης για την ανάπτυξη στατιστικών αναλύσεων.

Σε σχέση με την εκτέλεση αναλυτικών και στατιστικών δραστηριοτήτων, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις αρχές που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα. Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία για άλλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης ιδίως της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τους οποίους θα μάθετε περισσότερα στην παρούσα Πολιτική.

Σκοπός της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Διενέργεια στατιστικών αναλύσεων Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR (έννομο συμφέρον της Merkandi που συνίσταται στην ανάλυση της δραστηριότητας του χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής δραστηριότητας, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών) Μέχρι το τέλος της αποθήκευσης των προσωπικών δεδομένων του χρήστη σε σχέση με άλλον ενεργό σκοπό επεξεργασίας ή μέχρι τη στιγμή της έκφρασης αποτελεσματικής αντίρρησης για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων (όχι περισσότερο, ωστόσο, από την τελευταία ημέρα του ημερολογιακού έτους που ακολουθεί την παρέλευση 3 ετών από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των υπηρεσιών της Merkandi).
διαχείριση της κίνησης στις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της δραστηριότητας των χρηστών, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναζητήσεις με λέξεις-κλειδιά και την ανάρτηση προσφορών Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) GDPR(έννομο συμφέρον της Merkandi που συνίσταται στην ανάλυση των δραστηριοτήτων των χρηστών με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών) Τα προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, επομένως θα αποθηκεύονται μέχρι το τέλος της χρήσης από τον χρήστη των υπηρεσιών που παρέχει η Merkandi στις Πλατφόρμες (δηλαδή μέχρι να εγκαταλείψετε τον ιστότοπο).
Διενέργεια ερευνών, ερευνών και αναλύσεων στην Πλατφόρμα, μεταξύ άλλων για σκοπούς λειτουργίας, βελτίωσης της απόδοσης των διαθέσιμων υπηρεσιών ή αξιολόγησης των κύριων ενδιαφερόντων και αναγκών των επισκεπτών. Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) RODO (έννομο συμφέρον της Merkandi που συνίσταται στην ανάλυση των δραστηριοτήτων των χρηστών με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών) Τα προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, οπότε θα αποθηκεύονται μέχρι το τέλος της χρήσης από τον χρήστη των υπηρεσιών που παρέχει η Merkandi στις Πλατφόρμες (δηλαδή μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η έρευνα, η έρευνα ή η ανάλυση

Διασφάλιση της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών

Όταν είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των πόρων πληροφορικής ή η ασφάλεια των άλλων χρηστών, η Merkandi έχει το δικαίωμα να λαμβάνει και να καταγράφει αυτόματα τα προσωπικά σας δεδομένα που διαβιβάζονται στον διακομιστή από τα προγράμματα περιήγησης ιστού ή τη συσκευή σας κατά τη χρήση της πλατφόρμας ή της εφαρμογής για κινητά.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ένα επαρκές επίπεδο ασφάλειας, η Merkandi συλλέγει και καταγράφει τα προσωπικά δεδομένα που διαβιβάζονται στον διακομιστή από τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο ή τις συσκευές σας (τα οποία περιλαμβάνουν ιδίως: τα τεχνικά στοιχεία της συσκευής, τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης και λεπτομέρειες της συμπεριφοράς σας στη Merkandi), με τρόπο που δημιουργεί ένα μοναδικό ψηφιακό "δακτυλικό αποτύπωμα" των συσκευών ή των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε. Το Merkandi μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το ψηφιακό "δακτυλικό αποτύπωμα" για πρόσθετη πιστοποίηση του χρήστη. Οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν στην πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης.

Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις αρχές που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

Σκοπός της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Περίοδος διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για συγκεκριμένο σκοπό (περίοδος διατήρησης)
Διασφάλιση της ασφάλειας των υπηρεσιών που παρέχουμε ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής της συμμόρφωσης με τις εσωτερικές πολιτικές, της πρόληψης της απάτης και της κατάχρησης και της διασφάλισης της ασφάλειας της κυκλοφορίας. Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του GDPR (απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης, όπως απαιτείται για την παροχή της υπηρεσίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών από τον πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών κατά την έννοια του νόμου περί εθνικού συστήματος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο). Μέχρι ο χρήστης να τερματίσει τη χρήση των υπηρεσιών

Διεύθυνση IP, cookies, τοποθεσία και αριθμοί αναγνώρισης κινητής συσκευής

Η Merkandi μπορεί να συλλέξει κατά τη λειτουργία της Πλατφόρμας τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω τεχνολογιών όπως cookies, pixel παρακολούθησης και αντικείμενα που μοιράζονται τοπικά (π.χ. στο πρόγραμμα περιήγησης ή στη συσκευή σας). 

Η Merkandi locally θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα τοποθεσία της συσκευής σας σε περίπτωση που μας παρέχετε τέτοια προσωπικά δεδομένα. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα δεν θα αποθηκεύονται από τη Merkandi. Πριν από τη λήψη των πληροφοριών τοποθεσίας θα σας ζητηθεί να συμφωνήσετε με αυτό.

Δικαιώματα των χρηστών σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η άσκησή τους

Η Merkandi σας δίνει τη δυνατότητα να εκπληρώσετε όλα τα δικαιώματά σας βάσει του GDPR, δηλαδή τα δικαιώματα που περιγράφονται στα άρθρα 15-21 GDPR. Παρακάτω παραθέτουμε λεπτομερή περιγραφή κάθε δικαιώματος.

  • δικαίωμα πρόσβασης σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας επιτρέπει να λάβετε από τη Merkandi πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τη Merkandi, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των στόχων και της νομικής βάσης της επεξεργασίας, του εύρους των δεδομένων που τηρούνται, των οντοτήτων στις οποίες κοινοποιούνται τα δεδομένα σας και της προβλεπόμενης ημερομηνίας διαγραφής των δεδομένων.
  • το δικαίωμα λήψης αντιγράφου των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Μπορείτε να λάβετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων που επεξεργάζεται η Merkandi
  • το δικαίωμα διόρθωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Μπορείτε να επωφεληθείτε αν διαπιστώσετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εσφαλμένα ή ελλιπή. Στην περίπτωση αυτή, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να διορθώσουμε τυχόν ασυνέπειες ή σφάλματα στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που υποβάλλονται σε επεξεργασία και να τα συμπληρώσουμε εάν είναι ελλιπή.
  • το δικαίωμα διαγραφής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Μπορείτε να επωφεληθείτε αν: Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν με άλλο τρόπο σε επεξεργασία από την Merkandi- αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή εναντιώνεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία- τα προσωπικά σας δεδομένα θα υποστούν παράνομη επεξεργασία.
  • το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας εάν: παρατηρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ανακριβή - μπορείτε να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για μια χρονική περίοδο ώστε να μας επιτραπεί να ελέγξουμε την ακρίβεια των δεδομένων- τα προσωπικά σας δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία παράνομα, αλλά θέλετε να διαγραφούν- δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά μπορεί να τα χρειαστείτε για την υπεράσπιση ή τη διεκδίκηση μιας αξίωσης- αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων - μέχρι να καθορίσουμε αν οι νόμιμοι λόγοι από την πλευρά μας υπερισχύουν των λόγων της αντίρρησης.
  • το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Μπορείτε να επωφεληθείτε εάν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται βάσει της συγκατάθεσής σας ή της συμβατικής σχέσης που συνδέει τη Merkandi , και όταν η επεξεργασία πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα.
  • το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για σκοπούς μάρκετινγκ μπορείτε να ασκήσετε ανά πάσα στιγμή, εάν τα προσωπικά σας δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς εμπορικής προώθησης, χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογήσετε την ένσταση αυτή.
  • το δικαίωμα εναντίωσης σε άλλους σκοπούς επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Μπορείτε να ασκήσετε ανά πάσα στιγμή, για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, εάν τα προσωπικά σας δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία βάσει έννομου συμφέροντος της Merkandi (π.χ. για αναλυτικούς ή στατιστικούς σκοπούς). Η σχετική ένσταση θα πρέπει να περιέχει αιτιολόγηση.
  • το δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης Μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας ανά πάσα στιγμή εάν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται βάσει της συγκατάθεσής σας, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.
  • Εάν κάνετε χρήση των δικαιώματα ένστασης όσον αφορά την κατάρτιση προφίλ προσωπικών δεδομένων, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές και να διαγράψετε τα cookies από αυτές (σε ορισμένες περιπτώσεις η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες.

Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς στην εποπτική αρχή.o.

Το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) εποπτεύει την ορθή επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην Αγγλία.: https://ico.org.uk/

Πληροφορίες σχετικά με το νόμος 4624/2019 (GDPR) στον δικτυακό τόπο του ICO: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/

Αποδέκτες προσωπικών δεδομένων

  • Η Merkandi μπορεί να παρέχει τα προσωπικά σας δεδομένα στα ακόλουθα τρίτα μέρη:
  • οντότητες που συνεργάζονται με το Merkandi , που διευθύνουν ιστότοπους ή παρέχουν διαδικτυακές εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών για κινητά), προκειμένου να δημοσιεύουν τις προσφορές του χρήστη που εκδίδονται σε κατηγορίες διαφημιστικού χαρακτήρα,
  • Φορείς που συνεργάζονται με τη Merkandi , που διευθύνουν ιστότοπους ή παρέχουν διαδικτυακές εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών για κινητά) για τη σύγκριση απόψεων σχετικά με συναλλαγές, προκειμένου να συλλέγουν γνώμες σχετικά με συναλλαγές που πραγματοποιούνται στις πλατφόρμες, μέσω ερευνών.

Η Merkandi μπορεί να συνεργαστεί με τρίτους, όπως εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων, υπηρεσιών ανάλυσης, υπηρεσιών είσπραξης οφειλών, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες οι εν λόγω οντότητες για τη Merkandi. Σε αυτή την περίπτωση, οι εν λόγω οντότητες δεν είναι εξουσιοδοτημένες να χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα για δικούς τους σκοπούς (τα προσωπικά δεδομένα θα υποβάλλονται πάντα σε επεξεργασία για λογαριασμό και για τους σκοπούς της Merkandi) και οι ενέργειές τους υπόκεινται στην ισχύουσα νομοθεσία και την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Το πεδίο της συνεργασίας περιλαμβάνει:

  • αποθήκευση και πρόσβαση σε πληροφορίες: αποθήκευση πληροφοριών ή πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι ήδη αποθηκευμένες στη συσκευή σας, όπως αναγνωριστικά διαφήμισης, αναγνωριστικά συσκευής, cookies και παρόμοιες τεχνολογίες,
  • εξατομίκευση: συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών για την εξατομίκευση της διαφήμισης ή/και του περιεχομένου σε ιστότοπους ή εφαρμογές,
  • επιλογή, παράδοση και υποβολή εκθέσεων: συλλογή πληροφοριών και συνδυασμός τους με πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί προηγουμένως για την επιλογή και παράδοση διαφημίσεων για εσάς και τη μέτρηση της αποτελεσματικότητάς τους (ποιες διαφημίσεις εμφανίστηκαν, πόσο συχνά, πότε και πού εμφανίστηκαν και αν προβήκατε σε οποιαδήποτε ενέργεια που σχετίζεται με τη διαφήμιση, όπως, για παράδειγμα, κλικ στη διαφήμιση ή πραγματοποίηση αγοράς),
  • διεξαγωγή διαδικασιών είσπραξης οφειλών,

Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης / για τη βελτίωση της εκτέλεσης των παραγγελιών που τοποθετούνται στο Merkandi.

Τα προσωπικά σας δεδομένα στην εικόνα (avatar) που μοιραζόμαστε με άλλους χρήστες σε περίπτωση επικοινωνίας που διεξάγεται στο πλαίσιο του Merkandi.

Η Merkandi μπορεί να κοινοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα στις δημόσιες αρχές βάσει του νόμου σε σχέση με τις εν εξελίξει διαδικασίες για πιθανές παραβιάσεις του νόμου ή για την καταπολέμηση άλλων πιθανών παραβιάσεων των κανόνων (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας σχετικά με την απάτη και την κατάχρηση της Merkandi).

Σύμφωνα με την υιοθετημένη πολιτική, η Merkandi δεσμεύεται να μην πωλεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή πώλησης της επιχείρησης ή μέρους αυτής και μεταβίβασης του συνόλου ή σημαντικού μέρους των περιουσιακών της στοιχείων σε νέο ιδιοκτήτη, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των δικών σας, ενδέχεται να μεταβιβαστούν στον νέο ιδιοκτήτη προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της Πλατφόρμας.

Η Merkandi μπορεί να μοιραστεί ανωνυμοποιημένα προσωπικά δεδομένα (δηλαδή, τα οποία δεν ταυτοποιούν συγκεκριμένους χρήστες), με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, αξιόπιστους συνεργάτες ή ερευνητικούς οργανισμούς, προκειμένου να προσδιοριστεί καλύτερα η ελκυστικότητα της διαφήμισης και των υπηρεσιών για τους χρήστες, να βελτιωθεί η συνολική ποιότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχει η Merkandi ή οι αναφερόμενες οντότητες, ή να συμμετάσχει σε έρευνα για το ευρύτερο όφελος της κοινωνίας.

Εάν πραγματοποιείτε πωλήσεις στο πλαίσιο του Λογαριασμού, υποχρεούστε, αφού λάβετε από τη Merkandi τα προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών που είναι φυσικά πρόσωπα, να συμμορφώνεστε με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το GDPR, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης παροχής πληροφοριών και διασφάλισης της εφαρμογής των δικαιωμάτων τους βάσει του GDPR..

Μεταφορά δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διαβιβαστούν εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, μεταξύ άλλων:

  • Google LLC, με έδρα το Mountain View των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με τη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των εργαλείων που περιλαμβάνονται στην G-Suite, για στατιστικούς και διοικητικούς σκοπούς και σε σχέση με τη χρήση του μηχανισμού Google reCAPTCHA για λόγους ασφαλείας,
  • Google Ireland Limited με έδρα το Δουβλίνο, Ιρλανδία, σε σχέση με τη χρήση των υπηρεσιών επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που προσφέρονται από την εν λόγω οντότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή υπηρεσιών από τη Merkandi που προσφέρονται στο πλαίσιο της Merkandi,
  • Facebook - Facebook Ireland Limited με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τις σελίδες που έχουν προβληθεί, το περιεχόμενο που έχει προσπελαστεί,
  • UserEngage - UserEngage Sp. z o.o. με έδρα τη Βαρσοβία, Πολωνία, σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων περιήγησης, δεδομένων συμπεριφοράς, πληροφοριών σχετικά με χρήστες και επισκέπτες, επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συστήματος άμεσου μάρκετινγκ,
  • Smartlook - Smartlook.com s.r.o. με έδρα το Μπρνο, Τσεχική Δημοκρατία, σε σχέση με την καταγραφή και επεξεργασία της συμπεριφοράς των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων συμπεριφοράς,
  • LiveChat - LiveChat Software S.A. με έδρα το Βρότσλαβ της Πολωνίας, σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων περιήγησης, πληροφοριών σχετικά με χρήστες και επισκέπτες, επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλία,
  • Zendesk INC, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ, σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων περιήγησης, πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες και την επικοινωνία με τους επισκέπτες, την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το chat,
  • Retool INC, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ, σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων χρηστών με τη μορφή συλλογών,
  • Πύλες πληρωμών - MultisafePay, iYzico, Przelewy24, Paypal, Stripe, σε σχέση με την επεξεργασία πληρωμών και πληροφοριών χρηστών.

Η Merkandi ενεργεί πάντοτε βάσει μηχανισμών που εξασφαλίζουν επαρκές επίπεδο προστασίας, μεταξύ άλλων, με την εφαρμογή τυποποιημένων συμβατικών ρητρών για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε εκτελούντες την επεξεργασία εγκατεστημένους σε τρίτες χώρες, οι οποίες έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Τροποποίηση των διατάξεων

Εάν είναι απαραίτητο, η Merkandi μπορεί να αλλάξει τις διατάξεις της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου. 

Στοιχεία επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των απαντήσεων σε ερωτήσεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της Πολιτικής Απορρήτου, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων.  

Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας του: 

Διεύθυνση e-maill: infoinfo@merkandi.pl

Αριθμός τηλεφώνου: +48 22 307 97 38

Δωρεάν NEWSLETTER Merkandi

Ημερήσιες ειδοποιήσεις για νέα προϊόντα και ειδήσεις στο site Merkandi.

Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο μας, συναινείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ.