FLASH SALEFLASH SALE
-20%
Για 1 χρόνο ΕΓΓΡΑΦΗ και ΑΝΑΝΕΩΣΗ
οι προσφορές δεν μπορούν να συνδυαστούν
25 Αριθμός υπόλοιπων πακέτων

Οι καλύτερες προσφορές από 150 χώρες

Πάνω από 100 000 ικανοποιημένοι χρήστες

Προσφέρει φθηνότερα έως και το 90% της τιμής εκκίνησης

Άμεση επαφή με μεταπωλητές και χονδρεμπόρους

Incoterms, δηλαδή διεθνείς εμπορικοί όροι

Incoterms, δηλαδή διεθνείς εμπορικοί όροι

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλές προσφορές περιλαμβάνουν ορισμένες συντομογραφίες, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθούν για όσους τις συναντούν για πρώτη φορά. Εμφανίζονται συνήθως δίπλα στην τιμή και τη θέση του αποθέματος. Αυτοί είναι συνήθως οι όροι και οι προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης, οι λεγόμενοι «incoterms», που δηλώνουν το εύρος ευθύνης του αγοραστή και του πωλητή κατά την εμπορία των αγαθών. Υποδεικνύουν το κόστος που σχετίζεται με την εφοδιαστική, καθώς και το μέρος που θα χρεωθεί μαζί τους. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις συντομογραφίες, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για την εξήγηση των πιο δημοφιλών:

  • EXW (Ex Works) - δίνεται συχνότερα με όνομα της χώρας ή της πόλης, π.χ. EXW Πολωνία, EXW Λονδίνο. Αυτό σημαίνει ότι ο πωλητής φέρει μόνο την ευθύνη για την παράδοση των προϊόντων στον καθορισμένο χώρο ή την προετοιμασία των προϊόντων για παραλαβή από τον αγοραστή. Όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον αγοραστή.
  • FOB (Free On Board) - δίνεται συχνά ανάρτηση με το όνομα μιας θύρας, π.χ. FOB Σαγκάη. Αυτό σημαίνει ότι ο πωλητής είναι υπεύθυνος για την παράδοση και τη φόρτωση των εμπορευμάτων στο πλοίο. Από εκείνη τη στιγμή, ο αγοραστής φέρει όλη την ευθύνη για τα προϊόντα.
  • CIF (Κόστος, Ασφάλιση και Ναύλος) - ο πωλητής είναι υπεύθυνος για το κόστος παράδοσης και φόρτωσης των αγαθών, καθώς και για τη βασική ασφάλιση των προϊόντων.
  • CIP (Μεταφορά και ασφάλιση που καταβάλλεται) - αυτό ισοδυναμεί με CIF σε οποιονδήποτε άλλο τύπο αποστολής που δεν είναι μεταφορά πλοίου.
  • Loco - ένας όρος που χρησιμοποιείται κυρίως στη Γερμανία, την Πολωνία και τις γειτονικές χώρες, με πολύ παρόμοιο νόημα με το EXW. ο πωλητής φέρει την ευθύνη για την παράδοση των αγαθών στην καθορισμένη τοποθεσία, που είναι συνήθως η δική του αποθήκη, και την προετοιμασία των προϊόντων για μεταφορά. Όλα τα άλλα ζητήματα, όπως η φόρτωση των αγαθών σε μέσο μεταφοράς ή ασφάλιση, εξαρτώνται από τον αγοραστή.
  • Franco - ο πωλητής είναι υπεύθυνος για την αποστολή των προϊόντων στον τόπο προορισμού που έχει ορίσει ο αγοραστής, συνήθως την αποθήκη, το κατάστημα κ.λπ.

Συγγραφέας:
Merkandi χονδρική πλατφόρμα συναλλαγών

Merkandi χονδρική πλατφόρμα συναλλαγών

Merkandi είναι μια διεθνής πλατφόρμα συναλλαγών για το χονδρικό εμπόριο αγαθών που προσφέρονται τόσο τακτικές χονδρικής, πώς και από δικαστικές, το πλεόνασμα παραγωγής και αποθήκευσης, εκκαθάριση εταιρειών, αποδόσεις των καταναλωτών, κ.λπ.

Προηγούμενη καταχώρηση Επόμενη καταχώρηση
Δωρεάν NEWSLETTER Merkandi

Ημερήσιες ειδοποιήσεις για νέα προϊόντα και ειδήσεις στο site Merkandi.